Naši odchovanci

I z malé vesničky kousek od Brna se dá dostat do světa, případně do velkého českého basketbalu. Přesně toto platí pro pár odchovanců podolského klubu SK Renocar Podolí. I přesto, že nejsme zdaleka největší klub a našim cílem není výchova vrcholových sportovců, tak i mezi námi se najdou tací, kteří mají dostatek píle a odhodlání posunout se ve své basketbalové kariéře výš. My jsme jen rádi, že náš klub sloužil těmto hráčům jako odrazový můstek.

Radim Havel s Vojtou Růžkem hrají basketbal v univerzitních týmech v Americe (Vojta na Aljašce, Radim na South Georgia). Anička Benešová je stálým článkem dívčího klubu KP Brno, kde nastupuje v nejvyšší soutěži kadetek a juniorek. Dvojčata Richterovi hrají důležitou roli ve svém novém klubu SAM BŠM Brno, kde nastupují do extraligy U15.

Obléci se na trénink do haly zvládne asi každý, ale jak obléknout děti na ven, aby jim nebyla zima, nebo horko, aby se cítili komfortně a trénink je bavil, aby si v chladném počasí nepřivodily úraz, to už je trochu oříšek.

LUKÁŠ OLBORT

04.02.2021

I z klubu v malé obci kousek od Brna se dá dostat do světa, případně do velkého českého basketbalu. Přesně toto platí pro pár odchovanců podolského klubu SK Renocar Podolí. I přesto, že nejsme zdaleka největší klub a našim cílem není výchova vrcholových sportovců, tak i mezi námi se najdou tací, kteří mají dostatek píle a odhodlání posunout se ve...